divendres, 28 de juny del 2013

Les intoxicacions alimentaries són més freqüents a l'estiu


L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) recorda cada any un seguit de senzilles mesures per prevenir les malalties transmeses pels aliments. Les principals recomanacions són:
  1. Mantenir la neteja.
  2. Separar aliments crus i cuinats.
  3. Cuinar els aliments completament.
  4. Mantenir els aliments a temperatures segures.
  5. Utilitza aigua i aliments segurs.

    La salmonel·la és la causant de més del 70% dels brots de malalties d'origen alimentari. A l'estiu és especialment important seguir aquests consells útils per evitar-la, especialment en l'elaboració de salses que continguin ou, com les maioneses. Cal recordar que la utilització de l'ou cru a la preparació de maioneses està prohibida en la restauració des de 1991. Les mesures de precaució en la preparació de salses en l'àmbit domèstic són senzilles i es poden resumir en els passos següents:
  1. Utilitzi només ous convenientment envasats i etiquetats i, per tant, procedents d'establiments autoritzats.
  2. Conservi els ous frescos a la nevera des de la seva adquisició fins al moment en què s'hagin d'utilitzar.
  3. No conservi les salses sobrants.
  4. Renti la closca dels ous amb aigua i detergent i assequi-la bé, abans de trencar.
  5. Eviti que caiguin trossos o restes de closca en la clara o el rovell.
  6. Els recipients i estris utilitzats per batre els ous i preparar les salses no han d'estar en contacte amb altres aliments.
  7. Afegeixi a la salsa vinagre o llimona, per inactivar els germens.
  8. Mantingui les salses fetes en refrigeració, fins al consum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada