diumenge, 14 de juliol del 2013

Picades de Insectes



Mesures de precaució per a les picades d'insectes:
  • Eviti els llocs i hores en què els mosquits piquen. Generalment els períodes que escullen per picar ocorren abans i després de la posta del sol i una altra vegada abans que claregi. No obstant això alguns mosquits piquen durant les hores del dia en o prop d'àrees on hi ha ombra o arbres.
  • Asseguri's que les portes i finestres tenen tela metàl·lica.
  • Usi roba apropiada. Asseguri's, també, que la seva roba és de color clar.
  • Usi mosquiteres quan dormi fora i per protegir els bebès en tot moment.
  • Ruixar els exteriors (jardí, pati..) amb un insecticida és efectiu només per un curt temps.
  • En llocs tancats son útils els difusores elèctrics que alliberen substàncies actives (piretrines o derivats). Per contra els electrocutors de llum o aparells de so (ultrasons) són molt poc efectius.
  • Existeix també el sistema de combustió de substàncies, en general espirals de resines amb piretrines. Cal tenir molta cura de mantenir-les fora de l’abast dels nens.
  • En els últims anys s'han posat de moda els pegats i les polseres antimosquits. La seva eficàcia no està demostrada (no sembla que el seu abast sigui major d'uns pocs centímetres).
  • En cas de viatge a certes zones exòtiques (Àfrica, Àsia, Sud-americà...) pot ser necessari realitzar alguna prevenció especial per a les malalties transmissibles de la zona (malària, malaltia del somni…). Consulti a la agència de viatges o al seu pediatra.
  • Usi els repel·lents antimosquits només en nens majors de 1 anys. Eviti l'ús excessiu o múltiples aplicacions. Usi la concentració més baixa pels nens. No ho faci servir sota la roba. No ho apliqui en talls, ferides o pell irritada. Eviti àrees sensitives com els ulls, boca, foses nasals o les orelles. El DEET (Dietil-toluamida) és un repel·lent contra insectes molt efectiu.

Com tractar les picades en els nens?

1. Mantingui una correcta higiene de la pell i de les ungles per evitar la infecció.

2. Si els símptomes són lleus o el nen es grata poc faci servir una loció del tipus calamina.

3. Si la picor és molt intensa, hi ha inflamació, butllofes i /o crostes consulti al seu pediatra.

En cas d'al·lèrgia coneguda a vespes o abelles: el seu metge li informarà de la medicació que ha de portar a sobre un kit d'emergència amb adrenalina, per evitar el risc de “xoc anafilàctic. Podeu trobar mes a la web: http://www.fcodinagarcia.cat/planes/malalties/insectes.html





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada