diumenge, 28 de juliol del 2013

Com parlar de la mort als nens.


Els nostres pensaments i els nostres cors estan amb tots aquells que han patit la devastadora tragèdia del descarrilament del tren prop de Santiago de Compostela. Estem de tot cor amb tots i totes els/les que han patit una pèrdua. En el meu blog d'aquesta setmana volia parlar de llibres. Però les circumstàncies socials i personals han fet modificar el meu desig inicial.

La mort forma part de la vida i no podem amagar-la als nostres nens i joves. Aquesta setmana, i probablement les properes, els mitjans de comunicació aniran plens de imatges colpidores. Un tren descarrilant desbocadament, un munt de ferralla i pols, lliteres amb malalts o morts, gent amb la cara i les mans plenes de sang. Aquestes imatges es repeteixen constantment i apareixen a la portada dels diaris cada dia.
Heu d'explicar als vostres fills que està passant. Heu d'aprofitar l'explicació per afavorir que puguin mostrar els seus sentiments. Que puguin parlar obertament de la seva tristor i de les seves pors. Heu de contestar honestament les seves preguntes.

El concepte i la resposta davant de la mort és diferent en els nens i en els adults, depenent de la seva edat i el seu desenvolupament. Heu d'adaptar la vostra conversa per que el nen entengui el que està passant. Un fet universal e irreversible. A la meva pàgina trobareu alguns consells per parlar amb els/les vostres fills/es: http://www.fcodinagarcia.cat/planes/consells/mort.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada