dimarts, 4 d’agost del 2020

Setmana Mundial de la Lactància Materna . Recolzar la lactància materna per un Planeta més sà


Des de l’any 1992 la primera setmana d’agost, promoguda per l’OMS, es commemora la Setmana Mundial de la Lactància Materna. El lema d’aquest any 2020, “Recolzar la lactància materna per un Planeta més sà”, vol posar èmfasi en l’impacte que la alimentació infantil té en el medi ambient i el canvi climàtic i com la lactància materna contribueix a aconseguir un planeta mes saludable. 
Recolzar, protegir i promoure la lactància materna a més de saludable pels infants ajuda a la salut del planeta i de tota la població.

La lactància materna ofereix als infants la millor alimentació possible des del primer dia de vida perquè els aporta beneficis nutricionals i emocionals. La lactància materna proporciona anticossos que protegeixen als nadons de moltes malalties infeccioses, al mateix temps el infants alimentats amb lactància materna tenen menys risc de patir obesitat, asma, malalties cardiovasculars o diabetis. La recomanació és que es mantingui la lactància materna exclusiva durant els primers 6 mesos de vida.
La llet materna en un recurs natural. L’organisme de la mare produeix tota la llet que el seu fill necessita i no precisa consum d’aigua ni altres productes, ni d’energia, ni transport ni envasos i/o recipients.

Tot i que la lactància materna és un procés natural no sempre es fàcil instaurar-la i mantenir-la per això les mares procés en recolzament i assessorament per a tenir prou seguretat per superar les dificultats.  La Setmana de la Lactància Materna és també una crida a institucions i govern per la creació de polítiques i programes que fomentin la lactància materna.

A l’actual pandèmia de coronavirus, pels gran beneficis que suposa pels infants la lactància materna, la recomanació actual és aconsellar-la amb les precaucions addicionals necessaris. Si la mare està amb COVID cal estrictes mesures de neteja de mans i ús de mascareta. La mare pot sentir-se més segura traient-se la llet i deixant que altres persona sense virus ho doni al bebè.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada