dimecres, 26 d’agost del 2020

Només els infants sans poden anar a l’escola

Els infants malalts no poden anar a l’escola. Els infants tenen “dret” ha estar malalts i quedar-se a casa amb les cures i carícies del seu pare o la seva mare. El Departament de Salut (Subdirecció de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública) va elaborar un document, actualitzat al 2018, on determinava els dies de no-assistència a l’escola quan els infants patien una malaltia transmissible, perquè aquesta no es una nova norma que surti en relació a l’actual pandèmia de coronavirus. L’actual situació el que ha fet es remarcar encara més l’obligació de que els infant es quedin a casa durant els dies necessaris quan estan malalt.

La infecció per coronavirus, excepte en poques excepcions, provoca una malaltia lleu i de vegades asimptomàtica en els infants, especialment en els menors de 10 anys. Això és una dificultat per intentar controlar la transmissió de la malaltia perquè tot i els símptomes lleus o absents la carrega viral dels infants és prou alta com per a transmetre la malaltia. Per això fixar-se en el seguiment dels símptomes dels infant és una estratègia ineficaç per identificar els infants infectats i poder controlar la transmissió de la malaltia



Quan es tornin a reobrir les escoles en el proper curs escolar, les mesures més eficaces per afrontar el curs són les ja conegudes:

Rentar sovint de mans

L’ús de mascaretes

Mantenir les distàncies. Que en els infants vol dir no compartir joguines, ni material escola, ni menjar...

La obertura de les escoles obligarà a afegir un altra mesura: La realització sistemàtica de proves PCR entre la població escolar. Com que els infants tot i ser asimptomàtic poden ser potencialment transmissors de la malaltia, la realització de PCR sistemàtiques a la comunitat escolar permetrà disposar d’una foto real de la situació d’afectació dels infants i docents.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada