dijous, 30 de maig del 2019

El tabac és la causa de mort prevenible més important al tot el mon. Recupera la inspiració.


La Setmana sense fum promoguda per el Departament de Salut de la Generalitat finalitza aquest divendres 31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac. Aquest dia, proposat per L'Organització Mundial de la Salut (OMS) des de 1988, vol centrar l’atenció sobre el greu problema de salut que suposa el tabaquisme.
Les darreres dades mostren que el 34% de les persones entre 15 i 64 anys fumen. El tabac és la causa de mort prevenible més important al tot el mon. El tabac que causa quasi 6 milions de morts arreu del mon, dels quals 600.000 són fumadors passius. Perquè tot i no ser fumador, com és el cas dels infants, es poden patir els problemes de salut relacionats amb el consum de tabac.
Els problemes de salut relacionats amb el tabac són possible inclús abans del naixement, durant l’embaràs. En aquest sentit cal destacar la tasca pionera que els pediatres de la Garrotxa fan en la seva Unitat de Salut Mediambiental en relació a l’exposició prenatal a drogues (tant legals com il·legals) i altres  factors ambientals (contaminació...)
L'Organització Mundial de la Salut (OMS) coordina campanyes a tot el mon pel dret a la salut i a una vida sana i per a prevenir a les poblacions davant els perills que suposa el consum de tabac.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada