dijous, 1 de novembre del 2018

Canada autoritza el consum de cànnabis. Sabeu quin són els efectes del cànnabis sobre la salut ?


 El Govern del Canada ha legalitzat l’ús lúdic del cànnabis, també conegut com a marihuana. Des de l’entrada en vigor de la llei, el 17 d'octubre, un adult pot ara comprar, posseir o cultivar cànnabis legalment. Els joves canadencs tenen una de les taxes més altes de consum de cànnabis en el món, 1 de cada 3 diu haver consumit cànnabis el darrer any.

Els efectes adversos de les substàncies sobre la salut no es modifiquen pel fet de que siguin o no legals i encara que alguns joves pensin que el consum de cànnabis és inofensiu, s'associa amb riscos greus.  Inclús el consum esporàdic de cànnabis pot produir efectes adversos sobre la salut com:
·      Alteracions funcions cerebrals: Reducció de la capacitat  de concentració, disminució de la capacitat de prendre decisions, confusió, ansietat, al·lucinacions, trastorns del humor, símptomes psicòtics...

·      Efectes sobre el organisme: Alteració de la tensió arterial...
Òbviament el consum diari o gairebé diari produeix efectes a llarg termini com:
·      Dependència: Un consum freqüent i repetit de cànnabis genera una dependència a la substància. La dependència es pot establir en qualsevol edat, però els joves són més vulnerables.
·      Alteracions funcions cerebrals: Danys relacionats amb la memòria, la concentració, la intel·ligència o la capacitat de pensar i prendre decisions.
·      Efectes en l’organisme: Semblants als dels fumadors de cigarretes com bronquitis, infeccions de pulmó, tos crònica, excés de mucositat, lesió dels vasos sanguinis...

L’enquesta sobre alcohol i drogues feta a Catalunya l’any 2017 mostra un augment del consum de cànnabis, situant-se en el 20.3%, els adolescents entre els joves de 14 a 18 anys que manifesten haver consumit els darrers 30 dies. A Catalunya, des del 2017 el consum d’aquesta droga està regulat per llei. La legislació en redueix el consum a les associacions o clubs cannàbics i fora d’aquestes és il·legal, també prohibeix que els menors d'edat en consumeixin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada