divendres, 30 de novembre del 2018

L’1 de desembre, Dia Mundial de la SIDA, 30 anys de lluita contra la SIDA.



La SIDA (síndrome d’immunodeficiència adquirida) és una malaltia infecciosa produïda per VIH (virus de la immunodeficiència humana) que ocasiona una disminució de la capacitat defensiva dels pacients afectats davant les infeccions.

L’Organització Mundial de la Salut va senyalar l’1 de desembre com el Dia Mundial de la SIDA. Aquesta celebració, establerta fa just 30 anys, vol destacar els esforços que s’han fet en la lluita contra la SIDA i al mateix temps expressar suport als pacients afectes d’aquesta malaltia.
Les dades posen de manifest com la SIDA és encara avui un important problema de salut. S’estima què gairebé 37 milions de persones pateixen SIDA al mon. A l’any 2017, un milió de persones van morir per SIDA o per alteracions relacionades amb la SIDA; i 1,8 milions de persones en van ser diagnosticades.
Hi ha, però, algunes dades esperançadores,  perquè els tractaments contra la infecció per la SIDA, coneguts com a tractaments antiretrovirals, han modificat el pronòstic de la SIDA des d’una malaltia pràcticament sempre mortal a una malaltia crònica. Al mateix temps, els tractaments antiretrovirals administrats a dones embarassades que pateixen SIDA i als seus nadons eviten la transmissió de la malaltia de la mare al fill que és la causa més freqüent de SIDA a la infància. L’accés als tractaments antiretrovirals és una part important pel control de la SIDA. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada