divendres, 10 d’agost del 2018

Protecció solar i fototipus.


L’agost és el mes de vacances per excel·lència, el moment de viure a l'aire lliure i de gaudir de platges i piscines, però també el temps de calor i irradiació solar.

El sol és una font de salut. Per exemple l’exposició solar és necessària per a la formació de la vitamina D, una vitamina imprescindible per facilitar l’absorció del calci dels ossos i evitar el raquitisme. L’exposició solar també pot ajudar en casos d’acne i altres malalties de la pell, com ara la psoriasi. Però una exposició excessiva provoca envelliment de la pell, cremades i a la llarga, lesions cutànies, taques a la pell i fins i tot càncer.

Els infants han de estar suficient protegits per a poder fruir de les activitats a l’aire lliure sense problemes.

Un quants consells generals de protecció solar
          Els infants, especialment els més petits, no s’han d’exposar directament al sol. Eviteu sempre les hores de màxima radiació entre les 11 – 16 hores.
          Tot i que estigui emboirat, a l’estiu els infants han d’anar amb para-sol, roba de cotó i gorra.
          Apliqueu la crema fotoprotectora, que ha de ser resistent a l’aigua, 30 minuts abans de l’exposició i renoven-la cada 3 – 4 hores.
          El fotoprotectors són una forma segura de prendre el sol, no una manera de perllongar l’exposició al sol.
          Feu servir en els més petits fotoprotectors físics.
          Tot i estar sota un para-sol, cal posar-se fotoprotecció (quasi el 40% de la radiació ultraviolada pot passar)
          NO us descuideu d’oferir aigua.
          Hidrateu adequadament als infants amb olis o cremes corporals després de l’exposició al sol.
          Recordeu que alguns medicaments són fotosensibles, és a dir, que poden fer algun tipus de reacció si el pacient s’exposa al sol. Consulteu si el vostre infants pren alguna medicació.

La protecció que heu de fer en la pell dels vostres infants, per evitar els problemes amb l'exposició solar, depèn òbviament del tipus de pell. El fototipus és la capacitat de la pell per assimilar les radiacions solar. El Dr. Fitzpatrick, un dermatòleg de la universitat de Harvard va fer una classificació en sis tipus, des de la pell molt blanca com la dels pèl-rojos que no en bronzegen mai i que sempre es cremen, fins a les pells més fosques.


Com recull la pagina del departament de Salut aquests fototipus cutanis recullen els trets físics que identifiquen el comportament i la resposta de la pell davant l’exposició al sol. Com més baix sigui el fototipus, més elevades han de ser les mesures de protecció solar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada