divendres, 13 de gener del 2017

Els 8 eixos de la salut del infant


La Organització Mundial de la Salut defineix la salut com l'estat de benestar físic, emocional i social, incloent així tots els aspectes de la vida de les infants, també dels adults, en aquesta definició. Per què no es possible gaudir de salut -benestar- si estan alterats qualsevol dels elements que conformen la nostra vida. Tant malalt estan els infants quan estan refredats, com quan pateixen una depressió o assetjament.

El gràfic representa vuit eixos bàsics per la salut del infant. Cada eix amb el seu par (salut física - salut mental; ambient familiar - vida social; nutrició - exercici; escola - oci) guarda una relació de complementarietat. Cadascun dels eixos té la mateixa importància. De manera que cada eix i el seu par estarien en equilibri, com els braços d'un balança.

A més de la relació complementaria entre cada eix i el seu par, hi també relació entre eixos de diferent rellevància, però que son fonamentals assegurar la salut dels infants.


Cuidar, millorar i harmonitzar aquests vuit eixos és una esplèndida proposta de salut pel 2017, per que un bon desenvolupament d'aquests eixos és una condició necessària per millorar la salut dels infants. Però també pels adults que canviant el nom del eix escola pel de feina estarien allà mateix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada