divendres, 20 de gener del 2017

Cincs beneficis dels menjars en família


Els menjars en família és la oportunitat per establir i millorar la relació entre els diferents membres de la família, i imprescindibles per mantenir la cohesió familiar. Tothom ho entén així, i els expert ho consideren una necessitat pel desenvolupament dels infants.
La Dra. Kathleen Berchelmann recull, en @healthychildren, un estudi publicat en la revista “Pediatrics” que ho confirma. L’estudi fet sobre un gran nombre de infants (més de 180.000) i molt ben dissenyat ha posat de manifest 5 beneficis clar dels menjars en família. Els autors dels estudi diuen que menjar 3 o més àpats a la setmana en família (quan hi ha almenys el pare o la mare present i el menjar es prepara a casa) ajuda a la salut dels infants perquè:


   Els àpats en família prevenen del sobrepès i l’obesitat: Els infants que fan 3 o més menjars en família tenen un 12% menys de probabilitat de patir sobrepès o obesitat.
  
  Els menjars en família és la oportunitat d’ensenyar una alimentació sana: Els hàbits alimentaris adquirit en la infància duren tota la vida. Ensenyar als nens a gaudir dels aliments saludables en lloc d'aliments escombraries és un regal per a tota la vida.

Els menjars en família prevenen els trastorns alimentaris: Els adolescents que menjaven en família van presentar una reducció del 35% en els trastorns alimentaris (anorèxia o bulímia).

Els àpats en família milloren l’estat emocional dels infants: La salut mental afecta la nostra manera de pensar, sentiments i comportament. Un infant amb una bona salut emocional entén les seves emocions, és empàtic, es relaciona adequadament amb els seus iguals i amb els adults, és capaç d’adaptar-se a diferents entorn, té una bona interacció social i un bon rendiment acadèmic. Els menjars en família ajuden a millorar l’estat emocional perquè els infants durant els àpats poden parlar de com ha anat el dia, explicar les seves preocupacions, rebre el suport de la família, etcètera.

Els menjars en família ajuden a enfrontar l'assetjament cibernètic: L’assetjament  cibernètic és una realitat que segon alguns autors poden arribar a patir 1 de cada 5 adolescents. Els adolescents que mengen amb família tenen menys probabilitat d'abusar de substàncies o tenir problemes de salut psiquiàtrics i tot i que tenen el mateix risc de patir ciberassetjament poden enfrontar-lo millor. Es fàcil d’explicar-lo si recorden com el suport i la cohesió familiar és un element essencial per mantenir una bona salut mental per part dels infants i adolescents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada