divendres, 1 de juliol del 2016

Vida familiar o laboral? El 80% de les mares es senten amb falta de temps


Els nens i nenes de casa nostre han començat les vacances, l'escola a tancat portes fins al septembre, però els pares continuen treballant. Començen les setmanes de les colònies, els esplais, l'acollida a casa des avis, els cangurs, els cuidadors i altres combinacions per part de les families per conciliar les vacances dels infants amb la vida laboral dels pares. Mai com en aquestes setmanes es manifesta de forma tan evident la dificil conciciliació entre la vida familiar i laboral.

L'enquesta de febrer d'aquest any en una mostra representativa de 1.002 empleats residents a França, que va ser realitzada per l’Observatoire de l’équilibre des temps et de la parentalité en entreprise (OPE) i l’Union nationale des associations familiales (UNAF), posa xifres a aquesta situció.

El 68% dels empleats creuen que lis falta temps cada dia, però la xifra arriba al 80% entre les mares contra el 64% per als pares, segons el baròmetre. Hi ha una clara diferència per gènere. Així, les dones i els homes no tenen les mateixes necessitats en les empreses. Les mares franceses reclamen prioritzar la capacitat de treballar de forma remota i dotacions per finançar la cura de nens, escoles i educació. En general, un 63% dels empleats troben satisfactoria la forma en què equilibren el seu temps de vida, però només el 8% d'ells creuen que és gràcies a la flexibilitat del seu patró.


Aquest "Observatoire" proposa unes mesures per a posar en practica a les empreses:

  1. Regles simples de la vida diària (per exemple, "evitar les reunions al matí a primera hora o tard a la nit")
  2. Organització eficient de les reunions (ordre del dia, l'elecció de articipants, informes, etc.)
  3. Possibilitat de gestionar els horaris de treball per adaptar-se a les necessitats personals. (temps parcial seleccionat, horari flexible, etc ...)
  4. Horaris i càrrega de treball raonable pels empleats.
  5. Permísos parentals, sense impacte en l'évolució professional.
  6. Suport personalitzat en cas d'un greu esdeveniment personal i a les sortides i tornades de llicències familiars (llicència de maternitat, paternitat, permís parental, cura pares, etc.)
  7. Utilització del temps personal respectuós (limitació d'enviaments de correus en caps de setmana o a la nit, etc.)

Encara un llarg camí a recórrer entre empleats i empreses per una conciliació real entre la vida familiar i laboral.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada