divendres, 6 de març del 2015

Fum de segona mà


Al febrer d'aquest any 2015 el Centro de control de les malalties dels Estats Units ha publicat un informe sobre el fum de segona mà. L'exposició al fum de segona mà passa quan les persones que no fumen respiren el fum que exhalen els fumadors o el fum provinent de la crema de productes de tabac. S’anomena fumar involuntàriament o fumar passivament quan les persones que no fumen són exposades al fum de segona mà.

Cap nivell d'exposició al fum de segona mà és segur. El fum de segona mà és un perill al qual no  tothom està exposat per igual, als Estats Units 2 de cada 5 nens estan exposats al fum de segona mà, a Catalunya a relació és d'1 de cada 10. 

La síndrome de mort sobtada del lactant està relacionat amb el fum de segona mà. En adults no fumadors algunes de les morts causades per càncer de pulmó i malalties cardíaques estan també relacionades amb el fum de segona mà.

L’estudi de l'Agència de Salut Pública de Catalunya que ha analitzat 1.101 nadons fills de pares fumadors ha constatat que el 79% dels nens tenien acumulat més d'un mil·ligram de nicotina als cabells, cosa que revela l'elevat grau d'exposició al fum al qual estaven sotmesos.
A partir dels resultats d'aquest estudi, l'Agència de Salut Pública ha iniciat a Catalunya el programa "Infància sense fum" (http://www.papsf.cat/Index.aspx), que forma part de les estratègies de prevenció i control del tabac de la sanitat pública catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada