divendres, 27 de febrer del 2015

Veus un 3 , un 5 , un 6 i un 12 !!!!!

El daltonisme, a ceguera dels colors?


Quan era un estudiant de batxillerat uns companys invidents, cecs des del naixement, em van reptar a explicar-les el color vermell. No vaig saber dir que era el vermell a dues persones que mai havien vist. Un dels s'imaginava els colors relacionar-los amb alguns fenòmens físics; el color vermell era la calor, el negre el fred, el blau l'aire....L'altre, molt aficionat a la musica deia que el color vermell era el rock amb  roll , el color groc la música clàssica de Beethoven, el color blau el jazz...

Així baix aprendre que els colors són un concepte abstracte. L'aprenentatge dels colors és una petita aventura pels infants. Entre els 18 i 24 mesos els infants  son capaços de reconèixer els colors bàsics, però no controlen definitivament els colors fins als 3 anys.  Una roda de colors es una bona eina per a jugar i aprendre a aquesta edat. (http://cort.as/PSju)

Alguns infants (8 de cada 100 nens, però menys 1 de cada 100 nenes) pateixen un trastorn de la visió que és coneix com a daltonisme. La forma més habitual del daltonisme és la dificultat de discriminació entre el verd, el blau i el vermell. Els nens neixen amb daltonisme, tot i que el diagnòstic pot trigar a fer-se perquè els nens amb daltonisme  fan un desenvolupament normal i no tenen cap limitació en la vida adulta.

Si no veieu un 3 , un 5 , un 6 i un 12  en aquestes làmines de Ishiara pot ser cal una visita.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada