divendres, 13 de març del 2015

Els infants amb diabetis en l’àmbit escolar 

Els Departaments de Salut i Ensenyament de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de l’Associació de Diabètics de Catalunya (adc@adc.cat / 93 451 36 76) han elaborat un protocol d’actuació pels infants amb diabetis en l’àmbit escolar. 
La diabetis tipus 1, també coneguda com a diabetis juvenil o insulinodependent, es caracteritza per un augment dels nivells de glucosa en sang a causa d’un dèficit en la producció d’insulina. 
Les persones sense diabetis fabriquen la seva pròpia insulina i les persones amb diabetis tipus 1 se l’han d’injectar.

La diabetis no és contagiosa i, tot i que no té cura, pot controlar-se mitjançant una dieta i exercici adequats, mesurant el nivell de glucosa en sang i, si escau, l’administració d’insulina. 

La diabetis no impedeix que l’infant realitzi les activitats pròpies de la seva edat, tot i que cal tenir en compte la seva malaltia. Amb caràcter general, els infants amb diabetis han de poder participar en les mateixes activitats que la resta de companys i companyes. És important tenir la cura necessària però sense sobreprotegir-lo i sense limitar la seva autonomia. 

Les necessitats i pautes de tractament de l’infant amb diabetis es concreten en cada cas en l’informe elaborat pel metge, seguint un model estandarditzat, per l’equip sanitari, que el lliura a la família i que aquesta té l’obligació de lliurar-lo al centre educatiu. 
En general, la majoria d’infants amb diabetis han de controlar-se la glucosa i injectar-se insulina al matí abans d’anar a l’escola, a la nit i en bastants casos també al migdia. Per tant, és possible que els infants hagin de fer-se un control de glucosa i posar-se insulina a l’escola quan es queden a dinar. Mes a:   http://cort.as/PuR9


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada