diumenge, 15 de setembre del 2013

Que fem quan surten del cole?

La tornada al col·legi porta lligada les activitats extra escolars. Tot allò, reglat o per lliure, que fem a la sortida de la escola. Fins fa pocs dies, el temps de lleure, que era ben gran, amb l'inici del curs escolar s'ha retallat significativament. Les activitats extra escolars han de tenir un sentit lúdic, han de ser un espai per l'esbarjo. Un petit grup de nens que tenen un problema d'aprenentatge poden precisar allargar el seu horari acadèmic ocupant l'espai que hauria de ser d'oci. Però com ha norma l'activitat extraescolar és per “jugar”.
A qualsevol edat infantil el “joc” ocupa un paper central en la formació i desenvolupament dels nens i nenes. És evident que els interessos pels jocs seran diferents en un escolar que en un adolescent, però en tots ells necessaris.
El temps de lleure no s'ha de considerar, doncs, com un temps buit de contingut pedagògic, tot i que no tingui un contingut acadèmic. Aprenentatges tant importants com la solidaritat, la responsabilitat i el treball en equip entre s'han de incloure en les activitats extraescolars.

Estaria bé respondre's unes quantes preguntes abans de triar una activitat extraescolar:
  • Qui ho organitza? Amb quins valors? Per a quina edat?
  • On es fa? A quin horari? Tindrà continuïtat?
  • Quan costa?
  • Que vol fer el nostre fill o filla?
Les activitat esportives són una resposta freqüent a com organitzar les activitats dels nois i noies. Aprofito per a recordar-vos normes de seguretat perquè fer esport es molt divertit, però fer-se mal no ho és. Per fer esport amb seguretat han de portar l'equip protector adequat, conèixer i respectar les regles del joc, tenir en compte els altres i deixar de fer esport quan un s'ha lesionat. Trobareu mes a la pàgina web: http://www.fcodinagarcia.cat/planes/consells/esport.html


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada