dimecres, 25 de maig del 2022

Les morts per armes de foc són una “epidèmia” als EUA

 

Les armes de foc s’han convertit en la primera causa de mort entre infants i adolescents als EUA, les morts per armes de foc són una “epidèmia”; mirem de no contagiar-nos

 

Segon un darrer informe del CDC (Centre de Control i Prevenció de malalties dels EUA) les armes de foc s’han convertit en la primera causa de mort entre infants i adolescent per davant dels accidents de cotxe als Estats Units. El nombre d’armes en mans de la població està en augment com també ho està el nombre de morts (homicidis i/o suïcidis) per aquestes. Les morts violentes que van any a any en augment, entén el CDC que son un problema de salut, de manera que el considera que les morts per armes de foc són una “epidèmia” als EUA i que cal posar en marxa les mesures necessàries per aturar-la.

 

Intentar assenyalar a les persones que pateixen problemes de salut mental o a la desestructuració familiar o social o al consum de certs videojocs... com a responsables d’aquesta situació, sense cap base on sustentar-lo, només serveix per a criminalitzar certs col·lectius i per esquivar de posar el focus sobre el problema real. Perquè tot i que hi ha situacions  similars en altres llocs del mon,  no hi tenen aquest nombre de morts. La diferencia està en l’accés a les armes de foc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada