divendres, 20 de maig del 2022

La verola del mico una malaltia emergent, però sembla benigna i poc contagiosa

 La verola del mico és una nova alerta sanitària de la que s’han fet ressò el mitjans de comunicació. La verola del mico produeix un quadre de febre i malestar, amb inflor dels ganglis i aparició de vesícules a la pell. És una malaltia benigne que es resol en un 2 – 4 setmanes, relativament freqüent en l’Africa occidental i central però infreqüent en Europa. En les darreres setmanes s’han diagnosticats casos a Regne Units (9 casos confirmats), Espanya (23 pendents confirmació) i France (un cas confirmat)

 

El virus causant de la verola del mico és de la mateixa “familia” que el virus de la verola humana, i la protecció de la vacuna contra la verola humana també produeix una alta protecció davant de la verola del mico. La vacuna de la verola produeix una petita cicatriu residual en les persones que se la posen, així que els que tenen aquesta senyal en el braç tenen un alt grau de protecció davant de la verola del mico.

La verola humana, gracies a les vacunes, ha desaparegut. El darrer cas va ser a Somàlia al 1977, per això és va deixar de vacunar a la població en els anys 80 del passat segle. Així que els infants, adolescents i adults joves no es trobaran aquesta cicatriu de “record” de la vacuna antiverólica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada