divendres, 3 de desembre del 2021

La pandèmia per coronavirus no s’ha acabat.

La pandèmia per coronavirus no s’ha acabat, ben al contrari, tot sembla indicar que estem iniciant una sisena onada. El numero de casos repunta de nou dia a dia. A més ens arriben noticies no massa engrescadores, com l’aparició de noves variants del virus que poden fer que la malaltia es torni encara més contagiosa.

Es clar que no podem baixar la guàrdia. Hem de seguir amb la quíntuple recomanació: Vacunes, mascaretes, rentats de mans, ventilació i distancia. Totes elles som recomanacions que sumen però no hi dubte que la vacuna i les mascaretes han modificat clarament el curs de la malaltia. L’ús de les mascaretes ha frenat de forma indubtable la transmissió de la COVID-19 i d’altres malalties respiratòries. I la vacuna ha modificat el curs de la malaltia disminuint de forma clara els ingressos a l’hospital, a les unitats de cures intensives o les morts per COVID-19. 

Així que hem d’anar avançant encara més en la cobertura vacunal, aconseguint que ho facin aquells que encara no ho han fet, que rebin les terceres dosis qui ho precisi i properament començant a vacunar als infant per sota dels 12 anys. Tots els experts estan d’acord, però, que com aquesta és una pandèmia (una epidèmia que afecta a tot el mon), les cobertures vacunals seran adequades quan hi hagi una cobertura mundial correcta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada