divendres, 10 de desembre del 2021

Comença la vacunació antiCOVID en el infants entre 5 i 12 anys

 

Comença la vacunació antiCOVID en el infants entre 5 i 12 anys. Serà una mica diferent: Menys dosi i més espaiada que en els adults

 

Fins a 7000 nens i nenes entre 6 mesos i 12 anys han format part de l’estudi KidCOVE per a comprovar la eficàcia i la seguretat de la vacuna contra la Covid-19 a l’edat pediàtrica.


Tant L’Agencia Europea com l’Espanyola del Medicament han autoritzat l’ús de la vacuna antiCovid en els infants per sobre dels 5 anys. Per això la propera setmana començarà la vacunació en els infants entre 5 i 12 anys, que fins ara no es podien vacunar. La vacunació tindrà algunes diferencies respecte als adults. La dosis que s’administrarà serà un terç de la dels adults i la separació entre dosis serà de 8 setmanes.

La Generalitat de Catalunya ha decidit que la vacunació d’aquest grup d’edat segueixi el mateix circuit que les altres franges d’edat. Els pares o tutors haurem de demanar cita prèvia pels centres vacunals que el Departament de Salut mantindrà oberts. Els pares han d’acompanyar als menors als centres de vacunació per donar el consentiment de vacunar.

 

La vacuna antiCOVID, també en els infants és segura i eficaç, el Comitè d’expert de vacunes de la Societat Espanyola de Pediatria recomana la vacunació a tots els nens i nenes d’aquest grup d’edat. Aquesta com totes les altres vacunes ni a Catalunya ni cap lloc d’Europa son obligatòries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada