dimarts, 13 de juliol del 2021

No podem relaxar les mesures antiCOVID


La vacunació és la solució de la pandèmia per Coronavirus.


Però, tot i que aproximadament la meitat de la població ja està vacunada amb la pauta completa a Catalunya, amb la nova variant delta que ja es majoritària entre els contagiats a casa nostra, caldrà tenir vacunat més del 80 % de la població per aconseguir la protecció poblacional o de ramat. 



A més, cap de les vacunes autoritzades ofereixen una protecció absoluta contra la COVID-19, tot i que sí tenen una gran eficàcia per evitar les formes greus de la malaltia. Per això en aquesta onada, tot i tenir una xifra altíssima de malalts ni la ocupació a les unitat de cures intensives ni el mombre de morts estan augmentant en la mateixa proporció que el nombre de malalts.


En l’actual situació, fins augmentar la població vacunada, i per auturar les desbocades cifres de contagis diaris s’han de mantenir les mesures antiCOVID: la triada mans, distància,mascareta; evitar reunions de més de 10 persones especialment en espais tancats i tant els contagiats com els seus contactes directes, tinguin o no simptomes, fer la quarentena de 10 dies recomanada. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada