dijous, 22 de juliol del 2021

Aprovada la venda lliure d’autotests COVID-19

 En el Consell de Ministres del dimarts 20 de juliol, el gobierno espanyol ha autoritzat la venda sense recepta dels tests de diagnòstics ràpid pel diagnòstic de la COVID-19. L’actual evolució epidemiologia de la pandèmia per coronavirus, i per augmentar la capacitat de diagnòstic en aquesta situació, ha fet necesari facilitar la venda del test diagnòstic sense recepta com ja es feia des de fa temps a altres paises del nostre entorn. 


Amb aquesta liberalització de la venda dels tests diagnòstics COVID-19, s’ asimilen així  amb altres tests diagnòstics ( embaraç, sucre, SIDA) que ja es podien aconseguir sense recepta a la farmacia. El preu, tot i que no ha estat determinats encara, es calcula que serà d’un 7 euros.


La fiabilitat d’aquests tests és alta en pacients amb símptomes, però no ho és tant en els pacients asimptomàtic. Un test COVID positiu confirma el diagnòstic, però un test negatiu no descarta en un 100% la presencia de la malaltia.


Podriem fer un paral·lelisme entre el test d’embaràs i el test COVID. Si surt positiu informeu al vostre metge i a la vostra parella i contactes (familia) íntims. Si surt negatiu no descuideu les mesures de protecció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada