divendres, 16 d’octubre del 2020

Campanya antigripal 2020

La segona quinzena d’octubre començarà la campanya de vacunació antigripal de la temporada 2020 - 2021 per la població general. Sabeu si el vostre infant s’ha de vacunar?

La grip és una malaltia infecciosa vírica que habitualment apareix en forma de brots epidèmics durant els mesos d’hivern. Els símptomes principals que presenten els infants amb grip són febre, tos, mocs, mal de coll, mal de cap, dolor musculars o d’ossos...

Com cada any, la vacunació antigripal es recomana especialment en els infants que tenen alguna malaltia crònica o alguna condició especial. Aquest any amb pandèmia de COVID que presenta una simptomatologia similar a la grip és fa més oportuna i necessària aquesta recomanació.

Quins infants es consideren de risc?

1. Infants majors de 6 mesos amb

Malaltia respiratòria crònica (fibrosis pulmonar, displàsia broncopulmonar, bronquièctasis, asma...)

Malalties del cor

Malalties metàboliques (diabetis...)

Malaltia renal o hepàtica crònica

Malaltia celíaca

Immunodeficiències

Malalties de la sang 

Malalties oncològiques

Malalties reumàtiques

Malalties neuromusculars

Obesitat mòrbida i desnutrició

Síndrome de Down

2. Infants majors de 6 mesos que són contacte estret amb pacient amb risc.

Que heu de saber de la vacuna antigripal¿

La vacuna recomanada pels infants aquesta temporada 2020 - 2021 és la vacuna antigripal tetravalent que inclou dues soques del virus influença tipus A i dues soques tipus B. 

Només poden vacunar-se els infants majors de 6 mesos.  Els infants han de rebre una dosis de vacuna, excepte els infants entre 6 mesos i 8 anys que es vacunes per primera vegada que han de rebre dues dosis amb separades per un mes. 

Les vacunes antigripal són molt eficaces i segures, nomes ocasionalment alguns pocs infants poden patir efectes adversos. Després de la vacunació alguns infants poden presentar una mica de reacció en la zona de la vacuna amb envermelliment i dolor, rarament produeix malestar general lleu. 

Quins infants s’han de vacunar?

El Comité Asesor de Vacunas de la Asociación Española de Vacunas a més de recomanar la vacunació pels infants amb factors de risc aconsella que es vacunin el major nombre d’infants amb o sense factors de riscs però prioritzen de forma clara els infants amb risc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada