divendres, 29 de novembre del 2019

L’1 desembre Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA. SIDA en els infants.


L’1 de desembre es celebra a tot el mon el Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA. La primera vegada que es va fer aquesta celebració va ser al 1988, des aleshores més de 25 milions de persones han mort a causa d’aquesta epidèmia. Encara avui és un problema per la salut mundial com ho demostra que la Organització Mundial de la Salut inclogui la SIDA dintre dels 10 reptes per la salut aquest any 2019.

La majoria del infants amb SIDA han adquirit el virus per transmissió de la seva mare infectada. Aquesta infecció la pot adquirir l’infant tant durant l’embaràs, el part o la lactància.  Els adolescents es contagien habitualment a través de les relacions sexuals.
La descoberta dels tractament antiretrovirals (TAR) va suposar un canvi radical en el pronòstic d’aquesta malaltia, que va deixar de ser una malaltia amb una gran taxa de mortalitat per a convertir-se en una malaltia crònica. El TAR impedeixen que el virus de la SIDA es multipliquin.
El TAR en les dones embarassades amb SIDA evita que els seus fills neixin infectats. Els nadons nascut d’una mare seropositiva ha de prendre tractament amb TAR durant les primeres setmanes de vida. Aquestes actuacions conjuntes fan que el risc que una mare transmeti el virus durant l’embaràs i el part sigui molt baix.
El diagnòstic i tractament de les mares seropositives embarassades és la millor eina de lluita contra la SIDA en els infants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada