divendres, 22 de novembre del 2019

Pot el meu nen menjar tonyina? Noves recomanacions de l’Agencia de Seguretat Alimentaria!

La Agencia Espanyola de Seguretat Alimentaria i Nutrició (AESAN) ha publicat, noves recomanacions sobre el consum de peix per la presencia de mercuri.

El mercuri pot ser potencialment tòxic en el desenvolupament del sistema nerviós, tant si es consumeix directament,  o passa a traves de la placenta o de la llet materna. Les recomanacions de consum van dirigides especialment a infants i dones embarassades perquè és durant els primers anys de vida quan els infants fan el desenvolupament del seu sistema nerviós.

El mercuri és un contaminant ambiental que està present en diferent mesura en tots els peixos. Els peixos més grans i que viuen més anys tenen una concentració major de mercuri. Així, les especies que tenen major contingut de mercuri són: la tonyina, el peix espasa, emperador, lluç de riu , caçó... Per contra els peixos petits, com, anxova, sardina, orada, truita, bacallà, salmó, llenguado, lluç, verat, gamba, llagosta, musclos, cloïssa, sípia, calamars, tenen un baix contingut de mercuri.

Les recomanacions publicades de la AESA aconsellen que la població vulnerable (dones embarassades o que estén planificant ser mares i els infants menors de 10 anys) evitin el consum de peixos amb alt contingut de mercuri, i no prendre més de 3-4 racions a la setmana dels de contingut baix o mig de mercuri.

Els infants entre 10-14 anys haurien de fer un ús limitat dels d’alt contingut i no consumir més de 3-4 racions a la setmana dels de contingut baix o mig.

La població en general hauria de consumir 3-4 racions de peix per setmana variant entre peixos blancs i blaus.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada