dijous, 31 d’octubre del 2019

Castanyada o Halloween? de castanyera o de zombi? Panellets o pastís de carbassa? Importa?


L’Acadèmia Americana de Pediatria ha publicat aquests consell per la nit de Halloween, en anglès i castellà per les hispanoparlants dels Estats Units. Tenen sentit aquest consells a al Catalunya del 2019? És important que els pares i mares de casa nostre els tinguin en compte en la celebració d’aquesta nit? Quins consells de seguretat ha de donar els pediatres a Catalunya: Compte a les castanyes que estan calentes? o, compte amb les disfresses de buixots? Tant se’n val donem-los tots dos!

Té cap importància si en propers anys als carrers de casa nostre hi ha més que infants vestits de castanyeres veiem infants (o adults) disfressats de zombis? Hi ha alguna diferencia entre fer el pessebre o posar l’arbre de Nadal? Té importància si els regals arriben de la mà de Santa Claus el 24 de desembre sota l’arbre o el dia 6 de gener per Reis després de la cavalcada?

Tots Sants es la festa per visitar o pensar en els que han mort o  és el dia de la castanya, el boniato i el panellet? La Setmana Santa, és Santa? o és la setmana de festa de primavera?

Els rituals tenen un valor perquè son una oportunitat per explicar als infants histories de vida d’amor o de mort. Ens calem que siguin festes del calendari laboral? Ha de seguir el calendari les festes religioses (catòliques)? Incloem el final del Ramadà com a festiu? O més aviat fem un calendari laic on només celebrem el dia de la pàtria, el dia de la constitució o el dia que es va guanya (menys els catalans que celebrem la derrotes) no sé quina batalla ? Ara per ara, avui jo posaria la meva creueta en el quadrat de la resposta : “ No sap, no contesta”

De moment i per aquesta nit, vigileu si els vostre infants és al·lèrgic algun aliment (fruits secs, ous...) o es celíac (gluten)  que no mengi cap aliment que li sigui perjudicial, i vigileu que les disfresses no dificultin la visió o a mobilitat i pugin ensopegar i caure.

Bona Castanyada!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada