divendres, 19 d’octubre del 2018

La vacuna de la grip; Finançada? Recomanada?



La grip és una malaltia que pot ser perillosa especialment si afecta a persones fràgils. Milers de persones a Catalunya pateixen cada any la grip. La grip és responsable de moltes visites als centes  d’atenció primària i urgències, d’hospitalitzacions i morts. És una epidèmia que amb major o menor intensitat patim cada tardor-hivern. Alguns pacient tenen major risc de patir complicacions grups amb la grip, com ara:
·      Persones majors de 60 anys
·      Dones embarassades
·      Persones amb obesitat
·      Pacients amb  malaltia crònica (diabetis, malaltia pulmonar, càncer, insuficiència cardíaca, malalties dels ronyons ...)


Vacuna finançada: Totes les persones que formen part dels grups de risc poden vacunar-se gratuïtament en el seu centre de salut.
Vacuna recomanada: La vacuna antigripal està recomanada a tota la població, inclosos els infants, tot i que no estiguin en un  grup de risc, perquè és l’eina més efectiva per prevenir la grip,  reduir el risc de complicacions greus i evitar la transmissió de la malaltia.

La vacuna antigripal, com totes la resta de vacunes no són obligatòries a Catalunya. La vacunació és una responsabilitat individual. La vacunació contra la grip ocasiona pocs efectes secundaris, com reaccions locals lleus en la zona de la vacunació, i rarament pot provocar febre, dolor muscular o mal de cap.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada