divendres, 12 d’octubre del 2018

Consells de salut els mesos freds de l’any


Amb el curs escolar en marxa i la tardor avançant cal recordar algunes normes de salut per el mesos freds de l’any.
·      Vigileu el rendiment escolar:  L’interès dels pares en les activitats escolars dels infants és un estímul fonamental per un bon rendiment escolar

·      Hidrateu la pell: El fred, el vent i la sequedat de l’aire propis dels mesos freds de l’any és una agressió per la pells dels infants. És important mantenir una bona hidratació de la pell en tots els infants i especialment en els infants que pateixen malalties de la pell com psoriasis, dermatitis atòpica...
·      Protegiu ‘los dels refredats: No hi ha cap fàrmac, vacuna o suplement vitamínic útil per prevenir el contagi dels refredats. L’única mesura eficaç per evitar els contagi és el rentat de mans. Ensenyeu als vostre infants bones normes de rentats de mans (abans de dinar, després d’anar al lavabo...)
·      Vacuneu de la grip: La vacuna antigripal es pot administrar a tots els infants a partir dels sis mesos, es molt important vacunar especialment aquells infants que tenen factors de risc que afavoreixen patir complicacions greus amb la grip (pacient amb malalties cardíaques, respiratòries, del ronyo, diabetis...)
·      Promoveu l’exercici físic:  Afavoriu que la pràctica d’activitat física formi part de la vida diària dels infants. Als adolescents i als infants més gran es recomana que facin una hora d'exercici al dia.
·      Restabliu els tractaments: Si el vostre infant pateix alguna malaltia (asma, hiperactivitat, atòpia...) que precisi tractament crònic i durant l’estiu us han recomanar de parar-lo, consulteu perquè potser és el moment de tornar-lo a posar en marxa.
·      Oferiu fruita: Mantenir una alimentació sana, variada i equilibrada es fonamental per la salut dels infants. No oblideu que es necessari que mengin una peça de fruita com a mínim al dia. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada