divendres, 5 d’octubre del 2018

El nom ho diu tot, malaltia de boca mà peu




Alguns petits infants han consultat aquests dies per patir la malaltia de boca mà peu. Malalties exantemàtiques abans molt freqüents com xarampió, rubèola, varicel.la  des de que disposen de vacunes front aquestes malalties ara son poc habituals. Com que la malaltia de boca mà peu no té una vacuna especifica, amb una certa freqüència apareixen petits brots en escoles i llars d’infants.


La malaltia de boca mà peu es una malaltia contagiosa causada per diferents virus que afecta majoritàriament a infants menors de 6 anys tot i que també pot afectar a infants mes grans i adults. A més de febre, com indica el seu nom aquesta malaltia es caracteritza per afectar especialment a la boca dels infants, on apareixen petites ulceres, i a les palmes i plantes on s'observen petites butllofes i taques vermelles.

Els infants es recuperen completament en poc mes d'una setmana. No cal que els infants deixin d’anar a l’escola sinó és que tenen febre o es troben malament.

Els virus responsables de la malaltia boca mà pot aparèixer en la saliva i les femtes dels infants durant setmanes. Rentar-se les mans es la mesura mes eficient per evitar el contagi. No hi ha un tractament específic per la malaltia, cal alleugerir la febre i el dolor amb paracetamol o ibuprofèn a les dosis habituals


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada