divendres, 18 de maig del 2018

La balanitis


 A l’estiu, una patologia freqüent en els nens es la balanitis. La balanitis es l’infecció-inflamació del prepuci, que és la pell que recobreix el gland (la part final del penis).
El nen amb balanitis té la punta del penis envermellida, inflada, amb picor i coïssor, especialment amb la micció.


Les gotes d'orina retingudes en l'espai entre gland i prepuci, o en els banys a la platja la sorra acumulada entre el prepuci i el penis que no es neteja bé, o la poca roba al estiu que facilita que els nens puguin tocar-se amb les mans brutes afavoreixen la infecció.
La fimosi per la impossibilitat de la retracció del prepuci que impedeix la visualització completa del gland, així com les adherències entre el gland i el prepuci que també poden dificultar-lo, són factors afavoridors de les balanitis perquè impliquen una dificultat per a tenir una bona higiene de la zona del prepuci i el gland.

Mantenir unes bones normes d’higiene i neteja de la zona és clau per evitar les balanitis. Cal que els nois com a part de la seva higiene diària es rentin amb abundant aigua i sabó el penis retraient, sense forçar,  el prepuci. Heu de tenir present que en la majoria dels nadons el prepuci no es pot retreure, i que en els nens de 6 mesos, el prepuci encara no es retreu en 8 de cada 10 infants i que fins i tot als 3 anys encara 1 de cada 10 no ho retreu completament. En els nens amb fimosis o adherències que presenten balanitis tot sovint caldrà valorar l’oportunitat del tractament quirúrgic de les mateixes.

Si el vostre nen té una balanitis, renteu el penis amb aigua de camamilla i sabó un parell de cops al dia durant uns pocs dies i el problema es resoldrà. En algunes poques ocasions pot ser necessari tractament antibiòtic.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada