dilluns, 1 de maig del 2017

Dia Mundial de la Lluita contra el Bullying. Un de cada deu nens pateix assetjament.


El Departament d'Ensenyament determina que es dona l'assetjament quan un infant o un jove és agredit psicològicament, físicament o moralment de manera continuada en el temps per un o més companys. 

És important diferenciar l'assetjament escolar d'altres actituds entre iguals, com una baralla o una broma pesada aïllada. Per parlar d'assetjament cal que les conductes agressives es reprodueixin de manera sistemàtica, que tinguin la intenció de fer mal i que, com succeeix en la majoria dels casos, la víctima no pugui o no sàpiga defensar-se.


L’assetjament suposa por, aïllament i sensació de soledat i abandonament. En l’abordatge de l’assetjament s’han de considerar que hi ha tres actors: La víctima, l'assetjador i els còmplices (que presencien sense assetjar, però no ho impedeixen)

La UNESCO, l’Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura, va aprovar a l'any 2013 el dos de maig com el Dia Mundial de la Lluita contra el Bullying. Perquè tots els infant prenguin consciència que l'assetjament està mal i demanin ajut si ho pateix o donin ajut si coneixen algú que ho està patint

El Govern ha creat un programa de prevenció, detecció i intervenció enfront l’assetjament. “Aquí prou bullying” es posarà en marxa el curs vinent 2017-2018. L’objectiu és posar al seu abast la formació, estratègies i recursos necessaris per elaborar un projecte de prevenció, detecció i intervenció davant l’assetjament amb la participació de tota la comunitat escolar, en especial de l’alumnat. Seran els mateixos alumnes que hauran d’alertar de casos d’assetjament entre els seus companys de classe. A primària, es crearan els anomenats equips per la convivència i a l’ESO, equips de guaites.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada