dijous, 18 de maig del 2017

Símptomes i malalties que impedeixen als infants anar a escola


Una pregunta habitual dels pares al finalitzar les visites és: Pot anar a l'escola?
Òbviament la resposta a aquesta pregunta està determinada per la malaltia especifica de l'Infant i del seu estat general. Algunes situacions generals, però, poden ajudar als pares a respondre’ls aquesta pregunta.

Cinc condicions que obliguen a deixar a casa al seu infant:
1.    Febre. Febre es una temperatura superior a 38C. Si el seu infant té febre ha de restar a casa i prendre paracetamol o ibuprofèn. La tornada a l' Escola després d'un episodi de febre es pot fer quan l'Infant porta 24 hores sense febre.

2.    Vòmits o diarrea. És imprudent enviar un infant amb vòmits o diarrea a l'escola o la llar d'infants. La majoria d'aquests processos son contagiosos i enviar un infant a l'escola amb aquests símptomes pot ser l’inicií d'un brot infecciós. Apliqueu el mateix criteri que amb la febre i espereu 24 hores sense vòmits ni diarrea abans de la tornada a la escola. 

3.    Dolor. Si el seu infant té un dolor lleu de cap o d'un braç per exemple es possible que pugui anar a l'escola després de prendre un analgèsics (paracetamol o ibuprofèn). Però un infant amb un dolor intens difícilment pugui dur a terme les seves activitats amb normalitat. Deixeu-lo a casa i controleu el dolor amb analgèsics.

4.    Dificultat respiratòria. Igual que amb el dolor poc profit traurà un infant en l'escola si s'ofega. La malaltia impedeixi que l’alumne dugui a terme les seves activitats amb normalitat. Si té una pauta d'actuació establerta apliqueu-la i/ o demaneu una visita.

5. Malaltia contagiosa. Si el seu infant pateix una malaltia contagiosa del tipus conjuntivitis, varicel·la.... no pot assistir a classe fins a la fi de la fase contagiosa. Consulteu als professionals de salut per a saber quan pot tornar a l'escola.






























En quan a les malalties especifiques la Subdirecció de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública va elaborar un document per l’exclusió escolar per a malalties concretes. “Criteris de no-assistència de l’alumnat a l’escola o a la llar d’infants durant un període de temps determinat a causa de malalties transmissibles” on es detallen el temps de no escolarització durant  cada malaltia en concret.

També podeu trobar més informació en la presentació en Slideshare dels companys de l’ABS  Pla d’Urgell. “Períodes d'exclusió de centresd'atenció infantil per processos infecciosos i risc de contagi. 2017


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada