divendres, 17 de març del 2017

Dia Mundial de la Síndrome de Down


Al desembre de 2011, l'Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut va designar el 21 de març Dia Mundial de la Síndrome de Down. Amb aquesta celebració, de l’Organització Mundial de la Salut vol augmentar la consciència pública sobre la qüestió i recordar la dignitat inherent, la vàlua i les valuoses contribucions de les persones amb discapacitat intel·lectual com a promotors del benestar i de la diversitat de les seves comunitats. També vol ressaltar la importància de la seva autonomia i independència individual, en particular la llibertat de prendre les seves pròpies decisions.

Alguns paràgrafs de la Declaració de l'Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut de desembre de 2011 són avui en dia plenament vigents.
Deia per exemple l’Organització Mundial de la Salut en aquell dia que La Síndrome de Down és una combinació cromosòmica natural que sempre ha format part de la condició humana, existeix en totes les regions del món i habitualment té efectes variables en els estils d'aprenentatge, les característiques físiques o la salut.
Que garantir i promoure la plena realització de tots els drets humans i les llibertats fonamentals de totes les persones amb discapacitat és essencial per assolir els objectius de desenvolupament convinguts internacionalment.
Que l'accés adequat a l'atenció de la salut, als programes d'intervenció primerenca i a l'ensenyament inclusiu, així com la investigació adequada, són vitals pel creixement i el desenvolupament de la persona.
Que la dignitat inherent, la vàlua i les valuoses contribucions de les persones amb discapacitat intel·lectual com a promotors del benestar i de la diversitat de les seves comunitats, i la importància de la seva autonomia i independència individual, en particular la llibertat de prendre les seves pròpies decisions.
Trobeu més informació a la Fundació Catalana de la Síndrome de Down 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada