divendres, 9 de desembre del 2016

El meu infant amb grip, quan he de consultar? quan he d’anar a urgències?

Guia d’actuació davant de la grip i altres malalties respiratòries 

La grip és una infecció respiratòria que es propaga molt fàcilment. És causada pel virus de la grip. Aquest virus circula principalment a cas nostre durant el període tardor-hivern. Els símptomes de la grip  apareixen de manera sobtada, i la seva gravetat varien segons l'edat i l'estat de salut previ. Els refredats i la grip presenten de vegades símptomes similars.

La grip es caracteritza per l'aparició sobtada de febre alta (38º a 40ºC), de vegades acompanyada de tremolors i calfreds, mal de cap, malestar general, dolors musculars i articulars i tos seca. Desprès apareix dolor de gola, congestió nasal i empitjorament de la tos, que pot ser severa. També pot produir, especialment als més petits, vòmits, diarrea i dolor abdominal. La malaltia pot durar de 7 a 10 dies.

En tot moment, heu de fer servir les mesures d'higiene i prevenció per evitar el contagi i la transmissió de les malalties respiratòries: 
  • Renteu-vos les mans freqüentment amb aigua i sabó.
  • Tossiu o esternudeu al colze o la part superior del braç, no a les mans.
  • Feu servir mocadors d'un sol ús.
  • Encara esteu a temps per la vacuna antigripal, una mesura molt eficaç de protecció. 

Hi ha diferents actuacions i recursos sanitaris que cal saber utilitzar de forma racional d’acord amb l’estat del seu infant. La següent taula, adaptada del servei d salut pública de Canada, pot ajudar-vos com a suport per a prendre les decisions adequades per protegir la salut dels vostres infants.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada