divendres, 6 de maig del 2016

"Temps de flors" i d'al.lèrgia al pol.len.


Del 7 al 15 de maig de 2016 es celebra la 61a exposició de flors, monuments, patis i jardins de Girona. És el conegut "temps de flors".  Durant el "temps de flors" el barri vell de Girona s'omple d'espais decorats amb muntatges efímers florals.

És una magnífica manifestació de la primavera que tot just ha esclatat. Esclatar és la paraula, perque els propers dies hi haurà un esclat de floració al camp i això suposarà un proliferació de pol.len en l'aire. A les webs http://lap.uab.cat/aerobiologia/es/  i  www.polenes.com  podeu consultar la previsió setmanal dels nivells dels diferents pòl·lens i espores a l’aire segons la nostra zona de residència.
Però no tothom gaudirà amb l'esclat previsible de la primavera dels propers dies, alguns més aviat patiran tot aquest esclat de primavera en els seus ulls o en el seu nas. Són aquells que pateixen una rinitis i/o conjuntivitis al.lèrgica.

Rinitis/conjuntivitis 
La rinitis o la conjuntinvitis són entitats força freqüents. Els infants que pateixen aquesta malaltia i que presenten una l.lergia al pol.len en aquesta època comencen a patir diferents símptomes:
 1. Llagrimeig.
 2. Picor i envermelliment dels ulls.
 3. Picor i congestió nasal.
 4. Mucositat i esternuts.
 5. Irritabilitat i malestar.
 6. Crisis d’asma (dificultat respiratòria i tos).


Eviteu l’exposició
Quan menys contacte amb el pol.len menys simptomes, per la qual cosa cal:

 1. Manteniu-vos dins de casa amb les finestres tancades en els moments que hi ha més pol·len a l’ambient; es considera que de 5 a 10 del matí i de 7 a 10 del vespre són els moments amb més concentració.
 2. Aprofiteu per ventilar la casa fora de les hores de major pol.linització.
 3. Conduiu amb les finestres del cotxe pujades. 
 4. Utilitzeu filtres antipol·len al cotxe i purificadors d’aire a domicili.
 5. Eviteu les sortides al camp i la pràctica d’exercici en els moments de més pol·linització.
 6. Protegeu-vos els ulls amb ulleres de sol i feu servir mascareta en els moments de més pol·len a l’ambient. 
 7. Renteu-vos la cara i les mans freqüentment.
 8. Dutxeu-vos i canvieu-vos de roba en arribar a casa, donat que el pol·len pot quedar adherit  a la roba. 


Com es tracta? 
El vostre pediatre us recomanarà quin és el fàmac (antihistamínics oral o oculars, corticoides nasals, inhaladors...) més adient per al vostre infant.
Alguns pacients precisen a més immunoteràpia específica, es a dir vacunes personalitzades per algun tipus de pol.len específic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada