divendres, 19 de febrer del 2016

La vacuna de la Varicel.la de nou a les farmàcies

Després de dos anys d'obstrucció administrativa, sense cap justificació científica, la vacuna de la varicel·la tornar a estar disponible a les farmàcies.

La vacuna de la varicel·la conté virus vius poc actius, capaços d'estimular les defenses de l'organisme sense produir malaltia o produint-ne una forma molt lleu.


Un estudi recent posa en evidència que la vacuna de la varicel·la, a més de disminuir la malaltia i les seves complicacions, també disminueix la incidència d'herpes zòster posterior. L'herpes zòster és una infecció produïda pel mateix virus que la varicel·la. Quan un nen passa la varicel·la, el virus es queda inactiu en l'organisme, i es pot reactivar mesos o anys després.

La vacuna de la varicel·la està inclosa en  el calendari de vacunes sistemàtiques finançades pel Departament de Salut. S’administra als 12 anys,  si els infants no l’han passat en aquesta edat la malaltia. El grup d'experts de la Societat Espanyola de Pediatria recomana la vacuna de la varicel·la en dues dosis, amb una primera dosis a l’any de vida i una altra entre els 3 - 4 anys de vida. Sembla que en un futur proper seguint la recomanació dels experts la vacuna de la varicel.la serà inclosa dins del calendari de vacunes finançades.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada