divendres, 26 de febrer del 2016

El petit de la casa està malalt? I algú més? La grip ja està aquí


Es considera que entrem en fase epidèmica de la grip quan hi ha més de 100 pacients per cada 100.000 habitants. Aquest any, amb una climatologia tant benigna, no havíem superat aquesta xifra encara. Però en la darrera setmana els síndromes gripals s’han doblat en els grups de infants entre 0-4 anys, i s’ha triplicat en el grup de 5-14 anys. La taxa de síndromes gripals registrada és de 260 per 100.000 habitants, superant per primera setmana el llindar epidèmic.

Si el vostre petit agafa la grip, la seva pell estarà calenta i la cara vermella. Tindrà febre que pot arribar fins a 40 graus C, amb una tos persistent i seca amb mal de coll i de cap. Es queixarà que li fan mal les cames i durant dies no menjarà gaire. També farà alguna "caca" tova i de tant en tant es queixarà de mal de panxa. Res de nou, és possible que algú altre de la família tingui els mateixos símptomes. La grip és així.

La grip és una malaltia vírica que dura entre 7 i 10 dies i que no té cap tractament específic. Els infants i els adults amb grip han de fer repòs. Fer llit és imprescindible per curar la grip. Han de beure força líquids com aigua, sucs o llet calenta.  Fer menjars suaus i lleugers, fàcils de prendre i digerir. El paracetamol, a les dosis que corresponguin, és molt útil per alleugerar la febre i el dolor al cos.

La grip es contagia per l'aire i amb el objectes contaminats (mocadors, gots, culleres...) per les petites gotes de saliva que surten quan tossim o esternudem. Per evitar el contagi no hem de compartir gots o culleres i fer servir mocador d'un sol ús. La mesura que ha mostrat major eficàcia en la prevenció de la grip és el rentat de mans, que durant la temporada de grip ha de ser més meticulosa i freqüent de lo habitual.
Alguns pacients amb certes patologies van rebre la vacuna de la grip al inici de la temporada de tardor-hivern

Teniu més consells a la meva web “prop dels infant"


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada