divendres, 18 de setembre del 2015

El mètode del plat


El mètode del plat us permet crear menús variats, sans i adaptats a les necessitats dels nens d'una manera fàcil. Aquest mètode es pot utilitzar per nens i nenes a partir dels 2 anys de edat.
Fem servir com a base un plat de mida normal, d'uns 23 centímetres de diàmetre, una mica més d'un pam, elaborem un menú principal, dinar o sopar. Dividim el plat en tres parts. La mida del plat pot variar segon la edat o la gana del nen o la nena , però sempre  mantenint les proporcions. 

La meitat del plat o una mica més (50%) del menú serà amanida, verdura, o qualsevol aliment vegetal. Anem variant vegetals crus i cuinats (cuit, al forn, a la planxa).
En poc més de la quarta part del plat (30%) posarem les farines, com l'arròs, la pasta, les patates, els llegums o el pa. 
Menys d’una quarta part del plat (20%) serà per a les proteïnes: ous, carn o peix. La carn pot ser blanca o vermella  i el peix pot ser blanc o blau, a aquesta edat no hi ha restriccions en l’ús d’uns o altres. 
Afegir uns postres, una peça de fruita o un làctic, i no oblideu beure aigua.
Així tenim elaborat un menú saludable i variat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada