divendres, 5 de desembre del 2014

Com sobreviure als tiberis d'aquest mes de desembre

Encetem el mes de Nadal. El mes dels tiberis. Abans de festes, un preescalfament, amb els menjars d'empresa o amb amics, després per festes una cadena que va des del sopar de nit bona, dinars de Nadal i Sant Esteva, sopar de cap d'any, dinar de primer d'any, per concloure amb el tortell de reis. Farem àpats que possiblement dupliquin en calories les nostres dietes habituals. És difícil dir que no quan ets el convidat i tot el que et posen davant es tant apetitós.

Els perills de un súper àpat poden ser des de un simple mal de panxa o acidesa fins còlics, atacs de gota o problemes coronaris en persones susceptibles.

Com passar unes bones festes i no morir en el intent ?


Alguns consells pràctics:

1. No vagi famolenc als menjars. Prengui abans d'anar alguna cosa, com un tros de formatge, per calmar la seva fam.

2. Sigui selectiu amb els entremesos. Eviti els fregits.

3. Mengi una bona ració d'amanida de primer.

4. Mengi poc a poc. Mastegui acuradament els aliments, parli amb els altres comensals entre mos i mos. Els menjadors lents tendeixen a menjar menys aliments.

5. Begui abundant aigua durant els menjars. Controli el consum de begudes alcohòliques o ensucrades.

6. Si va a un bufet lliure. Busqui la taula més allunyada possible del menjar

7. Augmenti el seu temps habitual d'exercici pera a cremar l’excés de calories.

8. Torneu als habituals, i millors, hàbits alimentaris ràpidament.

Per unes festes saludables


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada