divendres, 28 de novembre del 2014

Dia Mundial de la SIDA 2014. Tanquem la bretxa


La síndrome d'immunodeficiència adquirida, SIDA, és una infecció produïda pel virus de la immunodeficiència humana (VIH) que ataca el sistema immunitari i debilita els sistemes de vigilància i defensa contra les infeccions i alguns tipus de càncer. A mesura que la infeccions avança la immunitat del pacient es torna cada vegada més deficient per combatre les infeccions.

Cada 1 de desembre, Dia Mundial de la SIDA, diferents organitzacions internacional proposen que les persones de tot el món uneixen esforços per generar una major consciència del que suposa la SIDA i mostrar solidaritat internacional davant la pandèmia. El Dia Mundial de la SIDA constitueix una oportunitat per tancar la bretxa en tots els aspectes entre tots els pacients amb SIDA. Aquest és precisament el lema de OMUSIDA d'aquest any: Tanquem la bretxa. Tancar aquesta bretxa ha de servir per facilitar l'accés de totes les persones als serveis sanitaris que necessiten:

  1. Facilitar l'accés a les proves dels sida als 19 milions persones que es calcula que desconeixen que són seropositius.
  2. Facilitar l'accés al tractament als 35 milions de persones que pateixen sida i que els poden salvar la vida.
  3. Facilitar l'accés al tractament a tots els nens amb sida i no només al 24% com a passa ara.
  4. Facilitar l'objectiu d'acabar amb l'epidèmia de SIDA per 2030.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada