dijous, 20 de novembre del 2014

El dia universal del nen. El dia de la reivindicació dels drets dels infantsAvui fins i tot Google fa un recordatori del Dia Universal del Nen. La Organització de Nacions Unides va declarar el 20 de novembre Dia Universal del Nen, en commemoració de l'aprovació en aquesta data del 1959 de la declaració de drets dels infants.

Després de quasi 50 anys els drets dels infants encara no estan prou protegits. Només cal recordar que aquest any els premi Nobel de la Pau ha estat concedit a dues persones que lluiten en favor del dret a la educació i al no treball infantil.

M'atreveixo a recomanar-vos la lectura de la resolució, sobre el drets dels infants, adoptada per l'Assemblea General de les Nacions Unides. El Parlament de Catalunya va editar al 2009 dintre de la col·lecció "Els quaderns del Parlament" un publicació dedicada als drets dels infants. Aquest quadern explica de forma entenedora als nens i nenes que i quin són els drets dels infants. Em sembla una lectura aconsellable per a pares i fills.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada