divendres, 19 de desembre del 2014

Com retirar el xumet


Els bebès xuclen contínuament perquè la succió els relaxa i els dona benestar. L'ànsia per la xuclar varia d'un bebè a altre. Entre els 2 i els 4 mesos es quan es fa més ús del xumet. L'ús del xumet, si es que volem trobar-li una avantatge, pot evitar l’hàbit de xuclar-se el dit, un hàbit aquest difícil d'eliminar i que pot provocar un defecte anatòmic a la boca més important que el xumet. L'ús del xumet ajuda a prevenir la mort sobtada.  Els xumets més adequat són els de tipus anatòmics (petits i plans), perquè produeixen menor deformació en la dentició.

Consell sobre el xumet:

  1. No donar el xumet fins que la lactància estigui ben establerta.
  2. Vigili que el xumet sigui d'una sola peça
  3. No cordi el xumet mai al coll podria ser causa d'asfíxia
  4. Rebutgi xumets amb líquid o altres materials al interior
  5. No posi mai en el xumet substancies dolces com sucre, mel o llet condensada, pot fer malbé la dentició del seu fill
  6. Examini el xumet regularment per comprovar que no esta deteriorat, pot trencar-se o deixar anar trossos. Canviï’l si no està bé.
  7. Si el seu fil fa servir xumet, no se’l oblidi quan ha de viatjar, es una bona idea deixar un al cotxe. També porti el xumet quan ha d'anar a la visita al pediatra, més encara si toca vacuna.
  8. En els viatges en avió es convenient portar-lo, especialment durant el enlairament i l'aterratge. Ajuda a evitar el molest dolor d'orelles que pels canvis de pressió.


Recordi:

  1. Tot i que siguin anatòmicament correctes és convenient fer servir el xumet el menor temps possible i que no s'acostumi a portar-lo a la boca tot el dia.
  2. No doni sempre el xumet quan plori. Tracti de calmar-lo d'altres maneres.
  3. Després dels 6 mesos el xumet no hauria de sortir del bressol i fer-lo servir únicament per agafar el son.
  4. La succió (xumet o biberó) no s'ha de mantenir després dels 18 - 24 mesos.
  5. A partir de l'any cal començar a retirar el xumet. Primer deixant-lo únicament per la nit i posteriorment retirar-lo totalment.
  6. Doni'l un ninot com a substitut del xumet per a conciliar la son.
  7. El relat del intercanvi de joguines pel xumet amb la “màgica” participació de Papa Noel o els Reis d'Orient és ja un clàssic.
  8. Faci la transició de la manera més agradable possible. No faci servir la força o la humiliació per obligar-li a retirar el xumet. Tot aquest procés s’ha d'acabar abans dels 2 anys. i que siguin anatòmicament correctes és convenient fer servir el xumet el menor temps possible i que no s'acostumi a portar-lo a la boca tot el dia.
  9. No doni sempre el xumet quan plori. Tracti de calmar-lo d'altres maneres.
  10. Després dels 6 mesos el xumet no hauria de sortir del bressol i fer-lo servir únicament per agafar el son.
  11. La succió (xumet o biberó) no s'ha de mantenir després dels 18 - 24 mesos.
  12. A partir de l'any cal començar a retirar el xumet. Primer deixant-lo únicament per la nit i posteriorment retirar-lo totalment.
  13. Doni'l un ninot com a substitut del xumet per a conciliar la son.
  14. El relat del intercanvi de joguines pel xumet amb la “màgica” participació de Papa Noel o els Reis d'Orient és ja un clàssic.
  15. Faci la transició de la manera més agradable possible. No faci servir la força o la humiliació per obligar-li a retirar el xumet. Tot aquest procés s’ha d'acabar abans dels 2 anys.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada