diumenge, 13 d’octubre del 2013

Que necessiteu saber de la vacuna de la grip?

Ara comença la temporada de grip ... és el moment de vacunar-se. La campanya de vacunació de enguany comença el 15 d'octubrer.
La grip és una malaltia causada pels diferents virus de la grip. Les persones amb grip tenen febre i tos, però també mal de coll, mocs , dolors musculars , mal de cap, vòmits o diarrea, que pot durant fins a una setmana. Mentre que per a algunes persones pot ser tot just com un mal refredat , per altre molta gent , pot ser molt greu. La possibilitat de patir complicacions de la grip , com pneumònies , sinusitis , infeccions d'oïda o deshidratació, es freqüent. Pels pacients dels grups de risc la grip pot ser realment una malaltia greu.


Són aquest pacients de risc on la vacuna està encara més recomanada: 
  1. Asma moderat - greu o malalties pulmonars cròniques
  2. Malaltia cardíaca significativa
  3. Trastorns immunosupressors i oncològics
  4. Infecció per Sida
  5. Malalties neuromusculars greus
  6. Obesitat mòrbida
  7. Síndrome de Down o altres trastorns genètic amb factor de risc
  8. Malaltia inflamatòria intestinal crònica
  9. Anèmies. Pacient sense melsa
  10. Malaltia hepàtica crònica
  11. Malalts amb tractament amb àcid salicílic
  12. Malaltia renal crònica
  13. Malaltia metabòlica incloent diabetis
  14. Nens o adults que conviuen amb malalts de risc
  15. Dones embarassades
  16. Adults majors de 60 anys
En general , la vacuna protegeix contra 3 tipus de virus de la grip, que són els més susceptibles de causar infeccions durant la temporada. Els nens es podem vacunar des de els 6 mesos de vida. Abans dels 9 anys la primera vegada que es rep la vacuna contra la grip es necessita una dosi posterior almenys amb un mes de diferència . Però és només el primer any , després amb una dosis ni ha prou .
Recordeu, també, que això no és només per la vostra salut . Com més persones reben la vacuna contra la grip, menys grip en general hi ha i tots estem més protegits .HI poques contraindicacions per la vacunació de la grip. El nens no es podem vacunar abans dels 6 mesos. Cal evitar la vacunació si hi hagut una reacció al·lèrgica prèvia a la vacuna o si es al·lèrgic a algú dels seus components (l’ou per exemple). No es pot vacunar en el transcurs de una malaltia aguda febril. La lactància no contraindica la vacunació
Trobareu un vídeo molt il·lustratius a Catsalut a: http://www14.gencat.cat/gencat_video/AppJava/detall.do?id=6083021417100812




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada