diumenge, 20 d’octubre del 2013

Perquè el meu fill no em mira?


Trastorn de l' Espectre Autista es caracteritza per defectes persistents en la comprensió i interacció de la comunicació social. Els símptomes estan presents des de la primera infància però pot no manifestar-se fins a edat més gran quan les relacions socials excedeixen les capacitats del nen. El trastorn de l' espectre autista presenta diferents graus de gravetat, que van des dels infants que necessiten un suport lleu a aquells que requereixen suports molt importants.
Algunes malalties a més a més s'associen freqüentment amb el trastorn de l'espectre autista com discapacitat intel·lectual, trastorn per dèficit d'atenció, trastorn del llenguatge, convulsions, símptomes de trastorn obsessiu compulsiu, trastorns sensorials, fòbies, trastorn d'ansietat o trastorns psicòtics que encara dificulten més el diagnòstic.

Si trobeu alguna de les següents situacions al vostres fills, consulteu:
  • Als 12 mesos d'edat: No somriu a persones conegudes. No girar el cap quan algú el crida pel seu nom. No reclama atenció amb freqüència. No vocalitza, només fa balboteig .
  • Als 18 mesos d'edat: No assenyala amb el dit per demanar coses o en resposta a preguntes. No respon regularment al seu nom. No atent a les persones que parlen amb ell / ella. No retorna el somriure a la gent. No riu amb la gent. No diu Mama / Papa específicament a una persona.
  • Als 24 mesos d'edat: Similar a 18 mesos, però a més a més no obeeix ordres senzilles. No realitza o imita el joc imaginari (pentinar una nina, dolar-li de menjar). No participa en les activitats de grup (excepte córrer i perseguir). Prefereix jugar sol. Té un vocabulari de menys 10 paraules. Té habilitats peculiars del llenguatge (pot dir paraules llargues i complexes com " dinosaures " o " quadrilàter " , però no "mama" , "pilota" , "nen", etc . )
  • Als 3 anys d'edat: Similar a 18 i 24 mesos, però a més a més: No fa frases de dues paraules.
  • Als 5-6 anys: No es preocupar per tenir amics. Te una limitada gamma d'emocions i interessos. Es molt sensible al so, la llum, el tacte o el dolor. Insisteix en fer rutines de certa manera o en la repetició de les rutines sense canvis.
Molts nens amb autisme agiten les mans amb vehemència, caminen de puntetes, tenen tics i fan moviments maldestres , de manera que el focus principal de preocupació pot estar en els moviments del sistema locomotor i deixar de banda els comportaments socials alterats i els retards. Els seus retards estan principalment en les habilitats de comunicació social. Mes a la pagina web: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada