dimarts, 5 de febrer del 2013

La grip arriba a xifres d'infecció epidèmiques a Catalunya

La grip es una malaltia infecciosa causada per els virus influença. Hi ha, però, altres virus respiratoris que poden causar quadres similars. Es presenta de forma epidèmica a la tardor i hivern. Es molt contagiosa a totes les edats, així es freqüent que la malaltia afecti a la vegada a diferents membres de una família.
La grip es caracteritza per la aparició sobtada de febre alta, de vegades acompanyada de tremolors i calfreds, mal de cap, malestar general, dolors musculars i articulars i tos seca. Desprès apareix dolor de gola, congestió nasal i tos, que pot ser intensa. També pot produir, especialment a nens petits, vòmits, diarrea i dolor abdominal.
La malaltia dura de 2 a 5 dies. La tos residual, un estat de fatiga i falta de gana poden durar setmanes.
No existeix cap tractament específic eficaç. No es útil el tractament antibiòtic. Son fonamentals les cures generales. Mantenint al pacient allunyat de ambients carregats (fums de cuina, fum de tabac...). Oferint aliments a petites quantitats i de forma freqüent, amb abundants líquids.
El tractament es el dels símptomes. La febre amb els antitèrmics habituals (paracetamol, ibuprofè). La congestió nasal amb rentats nasals i aspiració de la mucositat.
Cal tornar a consultar si la febre dura més de 5 dies o no hi ha millora dels símptomes. Si observeu dificultat respiratòria o impossibilitat per menjar o qualsevol altra símptoma nou que aparegui després d'una millora, com mal de orella, o dolor toràcic, etc....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada