divendres, 7 d’octubre del 2022

Alguns hàbits poden ser irritants però no són perillosos

 

Hi ha alguns sorolls que de vegades ens exasperem quan els escoltem, com el que fan les ungles quan graten una pissarra, o quan fem petar els dits. El soroll que escoltem quan fem petar els artells dels dits es produeix en espetegar les bombolles de gas que hi ha dintre de les articulacions.

 


És un mal hàbit irritant, exasperants de vegades, però no perillós. El noi o la noia que fa petar els seus dits no patirà més artritis que un altre que no ho faci. Fer petar els dits és un hàbit molest com altres del tipus mossegar-se la samarreta o enrinxolar-se constantment els cabells o mossegar-se les ungles. Tots aquests hàbits són inòculs pels infants, que no tenen cap conseqüència patològica.

 

Com podeu ajudar a fer que deixin de fer-los? Només hi ha dues accions d'utilitat provada si volem ajudar: Ignorar-los i premiar els èxits. Res que no sàpiguen!  

·         Ignorar l'hàbit és el camí més curt per facilitar la seva desaparició. Assenyalar-ho, i com més emfàticament encara més, és la manera de "fixar-ho" i dificultar la seva desaparició.

·         Premia els èxits. Igual que quan volen establir un bon hàbit premiem a l'infant quan ho fa (Bravo has fet pipí a la gibrelleta!!!), premiar el fet de deixar de fer un mal hàbit també és el camí de l'èxit. Al contrari castigar o renyar dificulta la seva desaparició

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada