dijous, 14 d’abril del 2022

No us descuideu de posar el protector solar a la borsa

 Tot i que la primavera hi ha núvols i clarianes, les hores i la intensitat de la radiació solar va dia a dia en augment, així que a partir d’ara no us descuideu de posar el protector solar a la borsa

El sol és una font de salut. L’exposició solar, per exemple, és necessària per a la formació de la vitamina D, una vitamina imprescindible per facilitar l’absorció del calci als ossos i evitar el raquitisme. L’exposició solar també pot ajudar a millorar l’acne i altres malalties de la pell, com la psoriasi. Però, una exposició solar excessiva provoca envelliment de la pell, cremades i a la llarga taques a la pell i fins i tot càncer de pell. La pell dels infants sense protecció, pot ser danyada en tant sols 15 minuts d’exposició solar, tot i que el dia estigui nuvolat.

La protecció solar que heu d’aplicar en la pell dels vostres infants, per evitar els problemes amb l'exposició solar, depèn òbviament del tipus de pell. El fototipus és la capacitat de la pell per assimilar les radiacions ultraviolada solar. El Dr. Fitzpatrick, un dermatòleg de la Universitat de Harvard va fer una classificació en sis tipus, des de la pell molt blanca com la dels pèl-rojos que no en bronzegen mai i que sempre es cremen, fins a les pells més fosques. Quant més baix sigui el fototipus, més elevades han de ser les mesures de protecció solar.

Consells generals de protecció solar

1.      Els infants, especialment els més petits, no s’han d’exposar directament al sol. Eviteu les sortides en les hores de màxima radiació ultraviolada entre les 11 – 16 hores.

2.      Tot i que estigui nuvolat, a l’estiu els infants han d’anar amb para-sol, roba de cotó i gorra.

3.      Tot i estar sota un para-sol, cal posar-les fotoprotecció, perquè quasi el 40% de la radiació ultraviolada pot passar el para-sol.

4.      Respecteu les limitacions d'edat dels fabricants, però recordeu que la recomanació general es evitar el seu ús en els menors de 6 mesos i en menor mesura la limitació es fa extensiva fins als 3 anys. 

5.      Feu servir el filtres solars amb el màxim factor de protecció, factor 50, en els infants. Quant més alt és el factor, major poder de protecció i més temps de protecció, i es necessitarà menys aplicacions del producte. 

6.      Els fotoprotectors són una forma segura d’exposició solar, però no una manera de perllongar-la.

7.      Apliqueu la crema fotoprotectora 30 minuts abans de sortir de casa.

8.      Torneu a aplicar el protector solar cada dues hores. 

9.      Feu servir fotoprotectors resistents a l'aigua i torneu a fer una aplicació després d'un bany prolongat (més de 20 minuts). 

10.  Utilitzeu crema solar de major factor de protecció i apliqueu-la més freqüentment quan més clara sigui la pell de l'infant.

11.  Esteneu bé les cremes i assegureu-vos que cobreixen totes les àrees corporals exposades al sol.

12.  NO us descuideu d’oferir aigua.

13.  Hidrateu suficientment la pell als infants amb olis o cremes hidratants després de l’exposició al sol.

14.  Recordeu que alguns medicaments són fotosensibles, és a dir, que poden fer algun tipus de reacció si el pacient s’exposa al sol. Consulteu si el vostre infants pren alguna medicació.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada