dijous, 24 de març del 2022

Una “processó” molt irritant. A les processons d’erugues ni apropar-se, ni tocar-les!!!

Cap el final de l’hivern i el començament de la primavera si feu un passeig pel bosc us podeu trobar amb unes erugues que es mouen unes enganxades amb altres fent una mena de “processó”, per aquesta raó, la Thaumetopoea pityocampa es coneix popularment com la Processionària del pi.

L'eruga de la processionària ha desenvolupat unes espícules irritants, com a mecanisme de defensa contra els seus predadors, que també afecten als humans. Les espícules de l’eruga provoquen faves vermells amb molt de picor, unes lesions cutànies similars a la urticària si el contacte és amb la pell, que és el més habitual. Si les espícules entren en contacte amb els ulls provocarà una irritació de la conjuntiva amb llagrimeig, envermelliment i inflor dels ulls. Rarament els infants poden presentar una afectació de les vies aèries, amb dificultat per a respirar.



S’ha d’evitar el contacte amb la Processionària, ni apropar-se, ni tocar-les!!!

·         Si trobeu processons d'erugues: allunyeu els infants, no tocar-les ni escombrar-les per evitar que s'aixequen les espícules irritants.

·         Eviteu recollir pinyes, llenya... de les pinedes infestades.

·         Eviteu remoure la terra en pinedes o tocar els nius de les erugues

Quan feu sortides al camp si el vostre infant ha estat en contacte amb una eruga de la processionària, renteu amb aigua la zona sense fregar. Poden ser necessaris fàrmacs antihistamínics per a controlar els símptomes.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada