dijous, 10 de febrer del 2022

Noves normes COVID-19 a les escoles, caminant cap un darrer trimestre escolar en normalitat

 

Noves normes COVID-19 a les escoles, caminant cap un darrer trimestre escolar en normalitat

Des de l’inici de la pandèmia els nens i nenes s’ha comportar de forma exemplar respecte al compliment de les mesures antiCOVID. Han estat un model en la forma de acatar les mesures de prevenció, tot i que han estat els que més temps i amb més molèsties les han hagut de suportar.

Hi ha més opinions que dades sobre l’impacte que algunes de les mesures preventives antiCOVID -mascaretes, distancia social, grup bombolla, confinament...­- tindran en la formació i desenvolupament dels infants. Amb tota certesa, futurs treballs d’investigació seran capaços de mesurar-lo. Ara per ara el que sí podem assegurar és que l’impacte no és igual en tots els infants i que els més vulnerables (física, psíquica o socialment), ho estan patint més intensament.

Ara que sembla que encetem el final, almenys d’aquesta sisena onada, i que s’anaven relaxant les mesures de prevenció, la Societat Catalana de Pediatria havia fet arribar al Departament de Salut la necessitat de que la relaxació en arribi també a les escoles. El Departament ha atès la demanda dels pediatres de Catalunya i des de fa pocs dies hi ha dos grans canvis en quan a les mesures antiCOVID a les escoles:

·         No es fan cribratges als companys sans d’un contacte escolar. Només es farà test de COVID als escolars amb símptomes, però no als contactes asimptomàtics.

·         S’elimina la obligatorietat de portar mascareta en el pati encara que es barregin grups.

Altres mesures com la retirada de les mascaretes a l’interior de les aules o la reducció o supressió de les quarantenes son propostes que s’estan considerant i probablement en poc temps s’aplicaran. Tot plegat amb l’esperança que el darrer trimestre del curs escolar la COVD tingui unes restriccions a nivell escolar similar a la d’altres malalties respiratòries com la grip o els refredats...

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada