dijous, 10 de juny del 2021

Consells de protecció solar. Decáleg de les cremes protectores solars

Arriba el bon temps, així que els infants i els adults estarem més hores a l’aire lliure i exposats al sol. Heu de protegir del sol els infants, especialment els més petits, evitant-los l’exposició solar directa. Defugiu de sortir al carrer a l’estiu a les hores de màxima radiació ultraviolada entre les 11 – 16 hores.

La protecció solar (barrets, para-sols... o cremes protectors solar) ha de ser més intenses quan més clara sigui la pell del vostre infant.  Tot i que les cremes fotoprotectores són una forma segura de protecció solar, no poden ser l’excusa per a  perllongar-hi l’exposició.

Alguns medicaments són fotosensibles, és a dir, que poden fer algun tipus de reacció si el pacient s’exposa al sol. Consulteu al vostre pediatre si el vostre infants pren alguna medicació.

Protegiu-los del sol però també recordeu de hidratar-los: NO us descuideu d’oferir-los aigua!




Decàleg de les cremes protectores solars

  1. Respecteu les limitacions d'edat del fabricant, però recordeu que com ha norma general es recomana no utilitzar-ne en els menors de 6 mesos i en menor mesura la limitació es fa extensiva fins als 2-3 anys. 
  2. Feu servir el filtres solars amb el màxim factor de protecció en els infants, que són els dels factors 50. Quant més alt és el factor, major poder de protecció, més temps de protecció i menys necessitat de repetir l’aplicació del producte. 
  3. Utilitzeu filtres amb major factor de protecció i amb més freqüència quan més clara sigui la pell de l'infant.
  4. Apliqueu la crema fotoprotectora abans de sortir de casa (uns 30 minuts abans de l’exposició al sol)
  5. Renoveu l’aplicació del protector solar cada dues hores. 
  6. Feu servir fotoprotectors resistents a l'aigua, però torneu a fer una aplicació després d'un bany prolongat (més de 20 minuts). 
  7. Esteneu bé les cremes i assegureu-vos que cobreixen totes les parts del cos exposades al sol.
  8. Tot i que estigui nuvolat heu d’aplicar el fotoprotector.
  9. Tot i estar sota un para-sol, cal posar-se fotoprotecció, perquè quasi el 40% de la radiació ultraviolada pot passar el para-sol.
  10. Hidrateu la pell als infants després de l’exposició al sol amb olis o cremes hidratants

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada